Historia

Lippukunnan perustava kokous pidettiin 30.10.1980. Perustavaa kokousta edelsi paria viikkoa aiemmin järjestetty tiedotustilaisuus, johon osallistui n. 70 lasta ja heidän vanhempiaan. Kutsuttiin koolle vanhempainneuvosto, joka valmisteli lippukunnan perustamiseen liittyviä toimia. Nimeksi tuli Korven Vaeltajat.

Lippu ja huivimerkki

Tammikuussa 1981 perustettiin toimikunta suunnittelemaan omaa lippua ja huivimerkkiä. Lipun suunnittelivat Eeva Kykkänen, Virve Pesu ja Taimi Lääperi. Raimo Uura piirsi puhtaaksi lipun luonnoksen. Lipunnaulaustilaisuus pidettiin Rauhan juhlasalissa 25.4.1982 ja lipun vihkiminen 16.5.1982 Joutsenon kirkossa. Lipun alaosa on vihreä ja symboloi metsää ja luontoa, kuusikko rajaa sen yläosan keltaisesta. Keltainen taas on valon väri ja symboloi valoisaa tulevaisuutta. Joutsenon kunnanhallitus antoi luvan käyttää lipussa myös Joutsenon vaakunaa.

Seurakunta taustayhteisöksi

Korven Vaeltajien ja Joutsenon seurakunnan välille allekirjoitettiin 7.4.1981 sopimus, jossa seurakunta sitoutuu toimimaan Korven Vaeltajien taustayhteisönä ja lippukuntamme puolestaan vastaa toiminnasta, joka tukee partion, kodin ja seurakunnan henkeä. Joutsenon seurakunta on taustayhteisönä tarjonnut meille käyttöön toimitilat, partiokolon, Korven Kipinästä ja Korvenkylän seurakuntakodilta sekä retkeilyalueen Vesikkolasta, jonne myöhemmin on rakennettu lippukunnan kämppä.

Lippukuntamme rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 28.9.1988.

90-luku

2.9.1990 vietettiin lippukunnan kämpän avajaisia. Kämppää oli rakennettu jo pari-kolme vuotta. 90-luvulla lippukuntamme hankki ja sai kalustoa kuten retkitavaraa, kanootteja ym.