Kämppä

Kämppä sijaitsee Joutsenon Roisossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kyseinen maa-ala lähimaastoineen on Joutsenon seurakunnan omistuksessa ja tarjoaa oivalliset puitteet niin vartiolaisten itsenäiseen retkeilyyn kuin koko lippukunnan retkille. Kämppään mahtuu majoittumaan kivuttomasti puolen tusinaa henkeä, ja tarvittaessa enemmänkin. Lisäksi kämpän maastoon on mukava majoittua vaikkapa laavuun.

Varustetasoa voi vaatimatonkin kehua loistavaksi. Valaistus hoituu Aladdin-lampulla ja myrskylyhdyillä, ruokaa voi kokkailla sekä puulämmitteisellä liedellä, että kahden liekin kaasuhellalla. Lämmityksestä vastaa takka. Kaivo löytyy noin sadan metrin päästä kämpästä parkkipaikan reunalta. Saunaa kämpällä ei ole, mutta nukkumaparvi on helposti lämmitettävissä yli 50-asteiseksi.

Kämppä on ollut valmistumisestaan asti lippukuntalaisten aktiivisessa käytössä. Erityisesti syksyisin ja talvisin olosuhteet kämppäilyyn ovat ihanteelliset. Kesäisin kämpän retkeilytoiminta on vähäisempää.

Historiaa

Kämppäprojekti on pukattu alulle 1987 kesken vj-neuvoston kokouksen. Kämpän aihioksi ostettiin vanhan saunan hirsikehikko ja paperihommien jälkeen päästiin itse asiaan. Rakennustyötä talkoovoimin kesti aina kesään 1990 asti ja kyseisen vuoden syyskuussa vietettiin kämpän avajaisia.

Vuonna 2010 keskeneräinen grillikatos päätettiin purkaa ja aloittaa uudestaa laavuprojektina. Laavusta ovatkin jo rakenteet ja katto valmiina. Talkoilua aiotaan jatkaa innokkaasti vuonna 2011, jolloin projektin olisi määrä valmistua. Lippukunnan kämpälle ollaan myös kaavailtu rakennettavaksi uusi biovessa, sillä vanha puucee vetelee viimeisiään.

Yhteydenotot ja varaukset

Tiedustelut kämppää koskien ja varaukset isännöitsijä Jaakko Armiselta: 044 5162914 tai jaakko.arminen [ät] gmail.com