Tietoa partiosta

Partio tarjoaa jokaiselle jäsenelleen ja vapaaehtoiselleen monipuolisen valikoiman erilaisia aktiviteetteja; missä muualla pääsee mukavien ja samanhenkisten tyyppien kanssa vaikkapa rakentamaan laivaa, kokeilemaan omia rajojaan luonnon keskellä melontavaelluksella, rakentamaan toteemipaalun, purjehtimaan keskellä sinistä Saimaata, opettelemaan ensiaputaitoja, saunomaan teltassa ja tutustumaan uusiin kavereihin Suomen lisäksi myös ulkomailla?

Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Suomessa partiolaisia on 60 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa.

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa on paljon perinteisten erätaitojen harjoittelua, retkeilyä ja rakentelua, leikkimistä ja laulamista, nuotion äärellä tarinoimista, luonnossa vaeltamista, yhdessä tekemistä ja yksilönä kehittymistä. Partiossa tehdään tätä kaikkea, ja vielä niin paljon enemmän! Partion kautta jokainen oppii pala palalta toimimaan paremmin häntä ympäröivässä yhteiskunnassa. Partiossa kasvatetaan luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä opitaan myös ettei kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa ketään, kuka on ylitse muiden.

Partio-ohjelma tarjoaa kaikenikäisille harrastajille uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Mukaan pääsee 7-vuotiaana ja yläikärajaa ei ole, kaikenikäiset ovat tervetulleita toimintaan, jota pitävät yllä tuhannet vapaaehtoiset ympäri maailmaa. Partiolaiset toimivat ikäkausissa, jolloin jokainen lapsi ja nuori saa kehitysasteelleen sopivaa toimintaa. Jokainen ryhmä kokoontuu noin kerran viikossa ja harjoittelee taitoja, joita sitten hyödynnetään retkillä, leireillä ja partiotaitokilpailuissa.

Partioaate

Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa. Partiotoiminta antaa lapsille ja nuorille välineitä aktiiviseen kansalaisuuteen sekä partio-ohjelman että erilaisten johtajapestien avulla. Viimeisessä viestissään maailman partiolaisille lordi Baden-Powell, partioliikkeen perustaja, kehotti partiolaisia: ”Yritä jättää tämä maailma vähän parempana kuin sen löysit”. Partioaate on partiolaisille vahva velvoite toimia paremman maailman puolesta.  Partio on aktiivinen rauhanliike, joka rakentaa ystävyyttä ja ymmärtämystä yli rajojen.