Toiminta

Lippukunnan viikottainen toiminta tapahtuu eri ikäkausille suunnatuissa ryhmissä. Ryhmät kokoontuvat Korven Vaeltajien partiokololla, joka sijaitsee Korvenkylän seurakuntakodin alakerrassa. Usein kokouksissa jalkaudutaan kolon lähimaastoon tai lippukunnan kämpälle.

Tunnista puoleentoista tuntiin kestävässä partiokokouksessa opetellaan erilaisia kädentaitoja, suoritetaan taitomerkkejä sekä tutustutaan retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Partiokokouksissa harjoiteltuja taitoja testataan käytännössä esimerkiksi lippukunnan järjestämillä retkillä ja leireillä. Ryhmät osallistuvat myös aktiivisesti oman ikäkautensa partiotaitokilpailuihin.

Partio-ohjelma tarjoaa mielekästä ja elämyksellistä toimintaa kaiken ikäisille. Partiossa kasvetaan johtajuuteen ja jo samoajaikäisten (15–17-vuotiaat) ohjelmaan kuuluu nuorempien johtaminen. Johtajat suunnittelevat ja pyörittävät lippukunnan viikoittaista toimintaa sekä puuhaavat lippukunnan retkien ja leirien järjestelyjen parissa. Partio on nuorisojärjestö mutta myös aikuisia tarvitaan mahdollistamaan lasten ja nuorten turvallinen toiminta.

Mukaan toimintaan?

Otamme uusia jäseniä mukaan toimintaamme erityisesti syksyisin, mutta myös pitkin vuotta pääsee mukaan. Syksyisin koulujen alkaessa kannattaa seurata ilmoitteluamme lehdissä sekä lippukuntamme nettisivuilla. Tarkemmat ohjeet liittymiseen kesken kauden löydät Mukaan partioon -sivulta

Lippukunnan retket ja leirit

Korven Vaeltajien toiminta perustuu retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen, joten järjestämme paljon erilaisia retkiä ja leirejä kaikkina vuoden aikoina. Syksyllä järjestetään syysretki, johon osallistuvat yleensä kaikki ikäkaudet. Retkipaikkana on yleensä lippukunnan kämpän maastot Roisossa. Talviretki on yleensä pidetty vaihtelevasti eri puolilla Joutsenoa. Talviretkellä hiihtäminen, mäenlasku ja talviset partiotaidot ovat olleet pääohjelmana. Vuoden kohokohta on jouluretki, joka on ollut myös suosituin vuoden retkistä. Jouluretki on pidetty nyt jo useana vuonna Soinilan koululla, jonne olemme viime vuosina matkanneet suurella joukolla. Ohjelmaan kuuluvat perinteiset kiertopisteet, joulupukin vierailu ja mahtava lipunryöstö. Kesäleiri on yleensä järjestetty Saimaalla Masteensaaressa tai Etelä-Karjalan Partiolaisten leirialueella, Hepohiekalla, kesän ihanimpaan aikaan. Tuolloin vietämme mukavaa aikaa oman lippukunnan voimin tai yhdessä naapurilippukuntien kanssa saunoen, uiden, telttaillen, meloen ja partiohauskaa viettäen. Ryhmiä rohkaistaan myös järjestämään omia retkiään, jotka suuntautuvat lippukunnan kämpälle tai muihin mielenkiintoisiin paikkoihin lähistöllä.

Lippukunnan muut tapahtumat

Loppuvuodesta on järjestetään perinteinen lupauksenanto, jolloin lippukuntamme uudet jäsenet antavat partiolupauksensa. Samoajilla, vaeltajilla ja johtajilla on myös omaa hauskaa. Johtajahuolto järjestää retkiä ja tapahtumia johtajaporukalle. Samoaja- sekä vaeltajaryhmät keksivät kivaa myös omalla porukalla. Joulun aikaan järjestetään lippukunnan kämpällä johtajille omat joululaulajaiset, joissa laulaminen saattaa jäädä mäenlaskun varjoon.

Piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumat

Osallistumme piirin partiotaitokisoihin sekä osallistujina että järjestäjinä. Syksyllä 2017 järjestimme edellisen kerran piirin syyskisat.

Piirin järjestämä partioparaati on tärkeä tapahtuma lippukunnan vuodessa.
Erilaiset kurssit kuuluvat myös toimintaan. Ryhmien johtajia kurssitetaan tarpeen mukaan. Osallistumme piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämille kursseille sekä järjestämme itse kursseja yhdessä muiden joutsenolaisten lippukuntien kanssa. Osallistumme myös Suomen Partiolaisten järjestämille suurleireille ja muihin tapahtumiin.