Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Kansainvälistä toimintaa!

Lippukuntamme sai kunnian järjestää yöpymisen ja saunotuksen noin kahdenkymmenen ranskalaisen partiolaisen ryhmälle 19.-20. 8. Rauhan saunalla. Mukana oli sankoin joukoin oman lippukuntamme, sekä muiden lähilippukuntien vahvistuksia. Aloitimme yhteisin illan avustamalla ranskalaispartiolaisia telttojen pystyttämisessä, ja siinä samalla saunaa lämmittäessä.

Pidimme pienen esittelyhetken, ja vertailimme mm. ranskalaisten ja suomalaisten partioasusteiden eroja. Saunan nopeasti lämmittyä, aloimme sitten näitä vieraitamme saunottamaan. Kovin mielellään tuntuivat vedessä viihtyvän, vaikka se aika vilpoista jo olikin. Ja saunassakin kunnon löylyistä nautitiin.

Saunomisen jälkeen jotkut meistä (allekirjoittanut mukaan lukien) pääsivät ranskalaisten haastateltaviksi. Meiltä kyseltiin muun muassa suomalaisista partioikäkausista, ohjelmasta, leireistä ja normaaleista kokouksista. Ja kaikki tämä kuvattiin ja nauhoitettiin videokameran ja mikrofonin avulla.

Vielä illan lopussa kokoonnuimme yhteiselle iltapalalle, lauloimme perinteikkäitä partiolauluja molemmista maista. Ja ruokalistalla oli tietenkin grillituoreita makkaroita ja patonkia.

Ilta oli varmasti hieno kokemus kaikille, kun pääsi tutustumaan ja juttelemaan ja pitämään hauskaa ulkomaalaisten partiolaisten kanssa, sekä sai kuulla heidän retkistään ja toiminnastaan. Vaikka joka viikon kokouksissa se ei tulisikaan mieleen, on partio hyvinkin kansainvälinen harrastus!