Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Lippukunta

Korven Vaeltajat r.y. on Joutsenon Korvenkylässä toimiva partiolippukunta. Lippukuntamme järjestää toimintaa sekä tytöille että pojille kaikissa ikäluokissa.

Lippukunnassa toimii jatkuvasti puolenkymmentä ryhmää eri ikäkausissa. Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti viikottain. Korven Vaeltajien toiminta perustuu retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen, joten järjestämme myös paljon erilaisia retkiä ja leirejä kaikkina vuodenaikoina.

Kuulumme Etelä-Karjalan Partiolaisiin ja osallistumme aktiivisesti myös piiritason tapahtumiin, kuten partiotaitokilpailuihin, paraatiin ja piirileireille. Lisäksi osallistumme suurleireille ja muihin valtakunnan laajuisiin tapahtumiin.

Kokoontumistilamme eli kolo on Korvenkylän Seurakuntakodin alakerran kerhotila. Se sijaitsee aivan Korvenkylän keskustassa, joten paikalle on helppo löytää. Kolon on tarjonnut käyttöömme taustayhteisönämme toimiva Lappeenrannan seurakuntayhtymä. Lisäksi retkeilytoimintaa edesauttaa Roison korvessa sijaitseva hyvin varusteltu eräkämppä.

Historiamme juontaa juurensa vuoteen 1980, jolloin Korvenkylään tarvittiin oma lippukunta. Toiminta käynnistyi nopeasti ja on jatkunut aktiivisena jo lähes neljä vuosikymmentä.

Täällä toimimme

Partiotoiminta suuntautuu mitä moninaisimpiin paikkoihin Saimaan saarista kaupungin keskustaan, mutta lippukunnan viikkotoiminnassa ja omilla retkillä kaksi on ylitse muiden.

Kolo

Ryhmien viikkotoiminta tapahtuu useimmiten lippukunnan kokoontumistilassa eli kololla, joka sijaitsee Korvenkylän seurakuntakodin alakerrassa. Osoite on Harmaakalliontie 2, 55300 Rauha, ja kolon sisäänkäynti löytyy rakennuksen takaa.

Kerhotilat kattavat aulatilan, 2 kerhohuonetta, varaston, WC:t ja keittiön. Aulatilassa on tilaa leikeille ja muille partiomaisille aktiviteeteille. Keittiömme on hyvin varusteltu ja mahdollistaa myös ruuanlaittamisen ja leipomisen kololla. Keittiössä on kahvinkeitin, jääkaappi, liesi, uuni ja pakastin. Sisävaraston lisäksi pihalta löytyy ulkovarasto isommille retkitarvikkeille.

Kämppä

Varsinkin syksyisin ja talvisin suuntaamme retkeilemään lippukunnan eräkämpälle, joka tarjoaa oivalliset puitteet niin ryhmien itsenäiseen retkeilyyn kuin koko lippukunnan retkille. Kämppä sijaitsee Joutsenon Roisossa, seurakunnan mailla. Rakennukseen mahtuu majoittumaan mukavasti puolen tusinaa henkeä, ja tarvittaessa enemmänkin. Lisäksi kämpän maastoon on mukava majoittua vaikkapa kämpän vierestä löytyvään mutterinmuotoiseen laavuun.

Varustetasoa voi vaatimatonkin kehua loistavaksi. Valaistus hoituu Aladdin-lampulla ja myrskylyhdyillä, ruokaa voi kokkailla sekä puulämmitteisellä liedellä että kahden liekin kaasuhellalla. Lämmityksestä vastaa takka. Kaivo löytyy noin sadan metrin päästä kämpästä parkkipaikan reunalta. Pihapiiristä löytyy myös puucee.

Historiaa

Lippukunnan perustava kokous pidettiin 30.10.1980. Perustavaa kokousta edelsi paria viikkoa aiemmin järjestetty tiedotustilaisuus, johon osallistui noin 70 lasta ja heidän vanhempiaan. Kutsuttiin koolle vanhempainneuvosto, joka valmisteli lippukunnan perustamiseen liittyviä toimia. Nimeksi tuli Korven Vaeltajat. Lippukuntamme rekisteröitiin yhdistysrekisteriin 28.9.1988.

Lippu ja huivimerkki

Tammikuussa 1981 perustettiin toimikunta suunnittelemaan omaa lippua ja huivimerkkiä. Lipun suunnittelivat Eeva Kykkänen, Virve Pesu ja Taimi Lääperi. Raimo Uura piirsi puhtaaksi lipun luonnoksen. Lipunnaulaustilaisuus pidettiin Rauhan juhlasalissa 25.4.1982 ja lipun vihkiminen 16.5.1982 Joutsenon kirkossa. Lipun alaosa on vihreä ja symboloi metsää ja luontoa, kuusikko rajaa sen yläosan keltaisesta. Keltainen taas on valon väri ja symboloi valoisaa tulevaisuutta. Joutsenon kunnanhallitus antoi luvan käyttää lipussa myös Joutsenon vaakunaa.

Seurakunta taustayhteisöksi

Korven Vaeltajien ja Joutsenon seurakunnan välille allekirjoitettiin 7.4.1981 sopimus, jossa seurakunta sitoutuu toimimaan Korven Vaeltajien taustayhteisönä ja lippukuntamme puolestaan vastaa toiminnasta, joka tukee partion, kodin ja seurakunnan henkeä. Joutsenon seurakunta on taustayhteisönä tarjonnut meille käyttöön toimitilat, partiokolon, Korven Kipinästä ja Korvenkylän seurakuntakodilta sekä retkeilyalueen Vesikkolasta, jonne myöhemmin on rakennettu lippukunnan kämppä.

Kämppäprojekti

Kämppäprojekti on pukattu alulle 1987 kesken vj-neuvoston kokouksen. Rakennuksen aihioksi ostettiin vanhan saunan hirsikehikko ja paperihommien jälkeen päästiin itse asiaan. Rakennustyötä talkoovoimin kesti aina kesään 1990 asti, ja kyseisen vuoden syyskuussa vietettiin kämpän avajaisia.

90-luku

2.9.1990 vietettiin lippukunnan kämpän avajaisia. Kämppää oli rakennettu jo pari-kolme vuotta. 90-luvulla lippukuntamme hankki ja sai kalustoa, kuten retkitavaraa ja kanootteja.