Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Kesäleirin tunnelmia

Heini Jokinen

Näin uuden kauden kynnykselä on hyvä kerrata hieman tämän kesän kesäleirin tunnelmia. Kaikkien Joutsenon lippukuntien yhteinen kesäleiri Maailmanympärimatka pidettiin heinäkuun alussa Taipalsaarella Pönniälässä. Leirille osallistui suuri joukko iloisia leiriläisiä ja useampikin sudenpentu rohkaisi mielensä ja osallistui leirille koko viiden päivän ajan.

Ensimmäinen ilta vietettiin aasialaisessa tunnelmassa mm. leikkien vietnamilaista kivileikkiä. Toisena leiripäivänä laskeuduimme Italiaan. Kunnon turistien tavoin tutustuimme Italian maailmankuuluihin nähtävyyksiin niistä tehtyjen hiekkalinna-versioiden kautta. Lisäksi opettelimme myös Italian maantiedettä pienen karttakilpailun merkeissä.

Kolmantena leiripäivänä suunnaksi otettiin eksoottisemmat kohteet Senegal ja iltapäivällä manner vaihtui Etelä-Amerikkaan. Suoritimme Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyöhanke Woomalin aktiviteetteja, askartelimme sanomalehdistä piñatat sekä marakassit sekä maalasimme kiviä. Iltapäivällä pelattiin Senegal-Argentiina jalkapallon ystävyysottelu hiekkarannalla. Tulos on jo painunut unholaan, mutta itse peli ei. Illan kruunasi sambakarnevaalit iltanuotiolla. Tarjolla oli suklaa-banaaneja, nam!

Lauantaina vierailimme USA:ssa. USA-päivän kohokohtana oli illan BBQ-juhlat. Alkudrinkeiksi tarjottiin Doctor Pepperiä. Jokainen sai paistaa itse hampurilaisen isossa hiiligrillissä ja jälkiruuaksi grillattiin vaahtokarkkeja. Juhlissa päästiin myös kokeilemaan aiemmin valmistettujen piñatojen kestokykyä. Aika monta kertaa sai sanomalehtipalloa mäjäyttää pesäpallomailalla ennen kuin herkut sai siitä ulos.

Sunnuntai-aamu aloitettiin lyhyellä leirijumalanpalveluksella. Pakkailujen ja purkujen lomassa mietittiin vielä yhdessä sitä, mitä kansainvälisyys oikeastaan tarkoittaa. Kuka on käynyt Suomen ulkopuolella? Kuka tuntee jonkun, joka ei ole täysin suomalainen? Entä kuka onkaan syönyt pastaa, pizzaa tai hampurilaista? Kuka on katsonut amerikkalaisia TV-sarjoja? Lopputuloksena totesimme, että kylle me ollaan aikalailla kansainvälisiä.