Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Partioviikko 2015 toi partiolaiset Koloilta Kylille

Heini Jokinen

Huhtikuun lopulla vietettiin partioviikkoa, jonka teemana Etelä-Karjalassa oli Koloilta kylille. Ajatuksena oli suorittaa erilaisia aktiviteetteja, jotka vievät partiolaiset ihmisten ilmoille ja näkymään myös muille kyläläisille ja kaupunkilaisille.

Tarpojien Mikropossut <3 -ryhmä suunnisti ympäri Imatraa ottaen selfieitä paikallisten nähtävyyksien edessä. Poikien ryhmä Kettu-vartio teki hyvän työn ja keräsi Korvenkylässä Yhteisvastuukeräystä, jonka kohteina ovat tänä vuonna lasten ja nuorten koulutus ja koulujen rakentaminen Haitissa sekä Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminta Suomessa.

Sudenpennut valtasivat koulun pihamaan ja kertoivat muille partiosta taiteilemalla asfalttiin katuliiduilla erilaisia teoksia siitä, mikä on partiossa kivointa ja parasta. Kuviin ilmestyi paljon nuotioita, telttoja ja metsiä kuvaamaan retkiä. Myös leikit olivat monen mielestä parasta partiossa: kirkonrotta, poliisi ja roisto sekä nurkkajussi.

Sunnuntaina lippukunta osallistui paraatipäivään, jota oli paranneltu aiemmista vuosista monipuolisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi. 16 sudenpennun ja 6 tarpojan porukka kerääntyi Imatran Valtionhotellin nurkalle heti aamusta ja suuntasi kohti ikäkausiohjelmia.

Tarpojilla oli mysteerisuunnistusta ympäri keskustaa, kun taas sudenpennuilla oli ohjelmapisteillä leikkejä, hassuttelua valokuvauspisteellä, maalausta valtavalle pahville sekä oman musiikin luomista rytmisoittimin. Ruokailun jälkeen oli vuorossa itse paraati läpi Imatrankosken kohti Imatrankosken urheilukenttää, jossa vietettiin partiomessu tullessa ja vesisateessa.

Korven Vaeltajien paraatijoukko oli paljon aiempia vuosia suurempi, joten oli ilo marssia. Myös huudot sujuivat harjoittelun myötä reippaalla äänellä. Partioviikko toi Korven Vaeltajia näkyviin muiden partiolaisten ohella myös medioissa. Ekaluokkalaisten Ilves-lauma pääsi esiin Joutseno-lehdessä yhdessä Joutsenon Ainotyttöjen kanssa.