Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Syysretki Ruska 2006

Heini Jokinen

Retki alkoi perjantai-iltana 7 leiriläisen, 8 riihittäjän ja 12 johtajan voimin. Aluksi pystyttelimme teltan ja kannoimme puita yön kipinämikkoja varten. Tiukkailimme narut oikein erityisen tiukalle, sillä viikonlopuksi lupailtiin oikein kunnon syysmyrskyä. Pieni vesisade hieman latisti tunnelmaa, mutta nuotion ja kamiinan lämmittäessä sade unohtui. Illalla paistelimme makkaraa ja pidimme iltanution laululeikkien merkeissä. Yöllä tuuli koetteli teltan kiinnityksiä, mutta kyllähän me partiolaiset olimme osanneet pystyttää tukevan teltan.

Lauantai aloitettiin reippaasti kahdeksan aikaan. Lippu nousi komeasti yön aikana ilmestyneeseesn, vastamaalattuun lipputankoon. Aamupäivän leikimme mm. kotkia ja kottaraisia, puupäätä sekä muumijaffaa. Maukkaan lounaan jälkeen 2. luokan riihittäjät lähtivät omille teilleen ja leiriläiset omille rasteilleen. Paikoitellen sankka lumisade ja puuskittainen tuuli meinasivat jäätää ja lannisti hieman eksyneitä vartioita. Lopulta kaikki saivat kuitenkin rastinsa käytyä ja leiriläisiä odotti maukas ja lämmin illallinen. Riihittäjillä meni melkoisen myöhään, mutta nousivat ne laavut pimeäänkin metsään. Iltapalana oli maukkaita, nuotiolla paistettuja lettuja ja iltaohjelmassa leiriläiset onnistuivat huutamaan lippukunnan huudon niin komeasti, että riihittäjien yörastille asti kuului. Paraatissa vaan yhtä hienosti ja marssikannu on meidän!

Sunnuntai vietettiin viileämmissä merkeissä lämpötilan laskettua reippaasti miinuksen puolelle. Riihittäjät kiersivät loput rastinsa vikkelästi leiriläisten pakkaillessa tavaroita ja telttaa. Ennen lounasta askarreltiin pirunnyrkit. Saikohan joku koottua sen? Vielä ennen lähtöä lämmiteltiin leikkimällä lipunryöstöä. Retki päätettiin lipun laskuun.