Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Tarpojat linturetkellä

Heini Jokinen

LTarpojat linturetkelläippukunnan tarpojaryhmä kävi lauantai-aamuna testaamssa siipiään lintubongauksessa. Autojen keulat suunnattiin klo 5 kohti Konnunsuota ja kuulemma maakunnan parhaita lintupaikkoja.

Aluksi suhtautumisemme lintuihin oli kevyen humoristinen: näinköhän nähtäisiin yhtään lintua koko reissun aikana. Vaan sen ei annettaisi haitata, sillä syysaamun valkeneminen hyvässä seurassa ja hyvin eväin varustettuna on riittävän hyvä syy lähteä luontoon.

Aamun valjetessa linnut pysyivät vielä piilossa, mutta äänimaailma sentään tarjoili meille havaintoja. Kuulimme mm. kurjen sekä kaukana sumussa piileskelevän hanhiparven paljastaneen kaakatuksen. Myös pikkulintujen konsertti yllätti runsaudellaan.

Eväiden mutustelun sekä muutaman yksittäisen hanhihavainnon jälkeen tornista kuului hännetynyt: “Niitä tulee ihan sikana!” Ja aivan oikein: taivaanrannassa näkyi valtava hanhiparvi, joka tarjoili meille unohtumattoman näytöksen kaarrellen ja kierrellen sumuisten peltojen yllä. Me kokemattomat arvioimme parven kooksi noin 400 lintua, tarkistuslaskenta valokuvien perusteella on vielä suorittamatta. Kokemus oli joka tapauksessa huima - millainen suhina ja kohina voikaan lähteä noin suuren lintuparven siivistä ja millaisia kuvioita parvi tekikään. Miten ne voi tietää, milloin vaihdetaan suuntaa?

Päivän päätteeksi päästiin tekemään vielä lajitunnistusta hanhista toiselta tornilta käsin. Valtaosa joukosta oli valkoposkihanhia, mutta seassa oli ilmeisesti myös metsähanhia.

Lajisaldomme siis kokonaisuudessaan:

-Kurkia, n. 20 -Joutsenia, n. 15 -Valkoposkihanhia, PALJON -Metsähanhia, PALJON -Kyyhkysiä, PALJON -Jonkin sortin haukka -Useampia pikkulintuja

Kaiken kaikkiaan siis loistoreissu. Kiitokset tytöille! Kuvia reissusta tulee galleriaan lähipäivinä.