Hyppää sisältöön

Korven Vaeltajat

Uusi partiovuosi tuo uudet haasteet

Heini Jokinen

Tänään starttaa uusi partiovuosi. Uuden partiovuoden myötä jokainen meistä pääsee kohtaamaan uusia haasteita. Tänäkin syksynä partion aloittaa uudet lapset, joille kaikki partiossa on uutta ja jännittävää. Jo muutaman vuoden mukana olleille tiedossa on hieman suurempia haasteita, uusia taitomerkkejä ja jälkiä ja uusia kokemuksia. Kesäretkellä sudenpentutaipaleensa päättäneet reippaat uudet seikkailijat pääsevät kokemaan uudenlaisia seikkailuja vähän isompien partiolaisten mittapuulla. Tarpojat puolestaan suuntaavat katseensa kohti seuraavia, suurempia seikkailuja oman kolon ulkopuolella.

Myös meille johtajille uusi kausi tuo mukaanan uudet seikkailut ja uudet haasteet. Mika aloittaa laumanjohtajana vuosien tauon jälkeen. Heini vaihtaa sudenpentujen johtajasta vanhempiin ikäkausiin ja Lotta päinvastoin palaa sudenpentujen johtajaksi. On aina mielenkiintoista aloittaa uuden ryhmän kanssa, vaikka lapset ja nuoret ryhmässä olisivatkin retkiltä tuttuja. Myös uusi ikäkausi ja sille oma ohjelma tuo uutta väriä partioarkeen.

Tuleva partiovuosi tarjoaa uusia elämyksiä ja kokemuksia myös kisojen, retkien ja leirien myötä. Syyskuun alussa järjestetään piirin syyskisat, joissa pääsee testaamaan omia taitojaan ja heittäytymään tehtäviin haluamallaan vakavuudella. Lippukunnan omilla, perinteisillä retkillä tehdään tuttujen juttujen lisäksi aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Kevättalvella ja kesällä 2016 on edessä suuremmat seikkailut, kun hiihtolomaviikolla leireillään koko Etelä-Karjalan voimin Hepohiekalla piirin talvileirillä Kuura ‘16. Kesä- ja heinäkuu tuovat tullessaan Etelä-Karjalan pohjoisen alueen yhteisen kesäretken Hepohiekalle ja partiovuoden huipentavan valtakunnallisen Roihu-leirin, jolle odotetaan 15 000 partiolaista.

Paljon on siis uutta ja jännää odotettavaa, elettävää ja koettavaa. Mukavaa, että olet mukana. Vähän jo jännittää, illalla aloitetaan!

Heini